Voor wie ? En wanneer?

Lichaamsmassage

Iedereen vindt baat bij een goede lichaamsmassage. Ja toch? En dat is ook zo. Toch is een behandeling soms af te raden.

Wanneer?

Wanneer je een trombose hebt gehad, of als je een hartlijder bent, is het beter geen behandeling te ondergaan. Indien je twijfelt, dan kun je beter eerst een arts raadplegen.

Ook moet je minstens een week wachten na een inenting.

 

Causale Voetreflexologie, een oplossing voor jouw probleem?

Wat is causale voetreflexologie?

Voetreflexologie is een methode waarbij we werken op zones in de voeten. In het lichaam krijg je een reactie, en de beweging van de organen wordt hersteld.

Causale voetreflexologie is een nieuwe benadering, die ontwikkeld werd door An De Mulder. Wat zijn de oorzaken van je  problemen? Waarom voel jij je niet goed, ben je ziek? We gaan op zoek naar een toestand van evenwicht en proberen te voorkomen dat je klachten terugkeren.

Deze methode bestaat al duizenden jaren. Ze is geen alternatief voor de klassieke geneeskunde, maar is ermee complementair.

De voeten weerspiegelen het individu. De organen van de rechter lichaamshelft vinden projectie in de rechtervoet, de organen van de linker lichaamshelft in de linkervoet. De organen die midden in het lichaam liggen, zijn te vinden aan de binnenkant van beide voeten.

Tot nu werd er geen wetenschappelijke verklaring gevonden voor het feit dat werken op bepaalde plaatsen op de voeten een reactie kan teweegbrengen in het lichaam. Toch is dit geen kwestie van ‘geloven’ in de methode om beterschap te voelen. Wie een behandeling ondergaat, ervaart het effect. 

Causale Voetreflexolgie
Zo ziet causale voetreflexologie eruit in de praktijk

Waarom passen we dit toe?

Omdat voorkomen beter is dan genezen en omdat je op die manier tal van klachten kunt verhelpen: hoofdpijn, migraine, vermoeidheid, darm- en maagproblemen, angst, slapeloosheid, stress, pijnlijke gewrichten, rug- en schouderklachten, allergieën, vervelende kwalen…

De Chinese geneeskunde beschouwt gezondheid als het vermogen om op gepaste wijze te reageren op verschillende uitdagingen. Iedere uitdaging die het lichaam niet aankan, is een bron van ziekte. Of dat een schadelijke stof is, dan wel een emotie.

Bij de behandeling laten we ons niet alleen leiden door symptomen en doen we meer dan de pijnlijke zones in de voeten bewerken. We behandelen ook zones die in relatie staan met je zenuwstelsel, hormonen, en de emotionele zones in de hersenen.

In sommige gevallen behandelen we in combinatie met osteopathie/ontgiften en/of traditionele geneeskunde. Als we vermoeden dat toxische stoffen en/of een verminderd vermogen tot ontgiften mee aan de basis kunnen liggen van je klacht, dan verwijzen we je door om je biochemisch te laten testen. En in sommige gevallen raden we je aan een huisarts of specialist in te schakelen.

 

Praktische info over de behandeling

Tijdsduur

Voor een volledige lichaamsmassage moet je ongeveer anderhalf uur uittrekken. Maar je kan ook kiezen voor een gedeeltelijke behandeling, die duurt zo’n 45 minuten. In dat geval bewerk ik bijvoorbeeld alleen de achterzijde van het lichaam, of alleen de bovenkant. Of een combinatie van de armen, de benen, de voeten, het gezicht of de rug. Dat bepaal jijzelf, naargelang je noden en voorkeur.

been-in-kleurPrijs

Voor een volledige lichaamsmassage betaal je 60 euro, voor een gedeeltelijke  35 euro.
 

Wat?

Je laten masseren is zoiets als uitgaan en het er lekker van nemen. Tegelijk is het een aangename manier om preventief bezig te zijn met je lichaam en je gezondheid. Het voorkomt stress en het risico op een burn out. Een goede massage is een ideaal middel om tot rust te komen.

Praktisch

Tarief: 45 euro. Een behandeling duurt gemiddeld 1.15 tot 1.30 uur. 

Bij een eerste bezoek trek je best wat meer tijd uit, omdat we samen eerst de voorgeschiedenis van je klacht(en) bekijken. Zo kost de eerste behandeling iets meer: 60 euro.

Alle informatie die je verstrekt, wordt vertrouwelijk behandeld!

Hoe gaat dat in zijn werk?

Bij een behandeling neem je comfortabel plaats in een zetel. Omdat we alleen aan de voeten werken, is het enkel nodig schoenen en kousen uit te trekken.

Probeer na een behandeling wat te rusten en water te drinken om de gifstoffen te elimineren. Een wandeling in de buitenlucht is aanbevolen.

Na een behandeling kunnen reacties optreden. Sommige worden direct als positief ervaren. Toch kan het gebeuren dat het herstel van evenwicht kort gepaard gaat met emoties of fysieke klachten die je als vervelend ervaart. Dat kan gaan om huiduitslag, verandering van urine of ‘onwelriekende’ stoelgang, een ziektegevoel,  triestheid of huilen.

Aarzel niet om me te contacteren als je vragen hebt. Houden de klachten aan of heb je twijfels, raadpleeg dan een arts.

Waarom?

Massage geeft niet alleen een prettig gevoel, het heeft ook andere positieve effecten. Zo werkt een behandeling tegelijk kalmerend en verkwikkend.

Ze geeft zelfvertrouwen, bestrijdt negatieve gevoelens, stimuleert de bloedsomloop en maakt je spieren soepel.

hoofd-03

Hoe gebeurt dat?

Je ligt ontspannen op een massagetafel in een verwarmde, stille kamer. Je slip mag je aanhouden. Enkel de lichaamsdelen die aan de beurt zijn, worden ontbloot. Voor de rest blijf je comfortabel toegedekt.

Ik gebruik alleen biologische Jojoba-olie. Dit is een heel veilige olie, ook als je een gevoelig iemand bent.* Dus hoef jij je geen zorgen te maken over mogelijk allergische reacties.

olie-en-rug

Deze olie, zie http://www.dekruidenwereld.be/jojoba-simmondsia-chinensis, is geschikt voor alle huidtypes. Bovendien heeft jojoba verzorgende eigenschappen, helpt ze bij huidproblemen en maakt ze de huid niet vettig.

 

  • Zo kunnen bijvoorbeeld mensen met een notenallergie reactie vertonen op een amandelolie.