Causale Voetreflexologie, een oplossing voor jouw probleem?

Wat is causale voetreflexologie?

Voetreflexologie is een methode waarbij we werken op zones in de voeten. In het lichaam krijg je een reactie, en de beweging van de organen wordt hersteld.

Causale voetreflexologie is een nieuwe benadering, die ontwikkeld werd door An De Mulder. Wat zijn de oorzaken van je  problemen? Waarom voel jij je niet goed, ben je ziek? We gaan op zoek naar een toestand van evenwicht en proberen te voorkomen dat je klachten terugkeren.

Deze methode bestaat al duizenden jaren. Ze is geen alternatief voor de klassieke geneeskunde, maar is ermee complementair.

De voeten weerspiegelen het individu. De organen van de rechter lichaamshelft vinden projectie in de rechtervoet, de organen van de linker lichaamshelft in de linkervoet. De organen die midden in het lichaam liggen, zijn te vinden aan de binnenkant van beide voeten.

Tot nu werd er geen wetenschappelijke verklaring gevonden voor het feit dat werken op bepaalde plaatsen op de voeten een reactie kan teweegbrengen in het lichaam. Toch is dit geen kwestie van ‘geloven’ in de methode om beterschap te voelen. Wie een behandeling ondergaat, ervaart het effect. 

Causale Voetreflexolgie
Zo ziet causale voetreflexologie eruit in de praktijk

Waarom passen we dit toe?

Omdat voorkomen beter is dan genezen en omdat je op die manier tal van klachten kunt verhelpen: hoofdpijn, migraine, vermoeidheid, darm- en maagproblemen, angst, slapeloosheid, stress, pijnlijke gewrichten, rug- en schouderklachten, allergieën, vervelende kwalen…

De Chinese geneeskunde beschouwt gezondheid als het vermogen om op gepaste wijze te reageren op verschillende uitdagingen. Iedere uitdaging die het lichaam niet aankan, is een bron van ziekte. Of dat een schadelijke stof is, dan wel een emotie.

Bij de behandeling laten we ons niet alleen leiden door symptomen en doen we meer dan de pijnlijke zones in de voeten bewerken. We behandelen ook zones die in relatie staan met je zenuwstelsel, hormonen, en de emotionele zones in de hersenen.

In sommige gevallen behandelen we in combinatie met osteopathie/ontgiften en/of traditionele geneeskunde. Als we vermoeden dat toxische stoffen en/of een verminderd vermogen tot ontgiften mee aan de basis kunnen liggen van je klacht, dan verwijzen we je door om je biochemisch te laten testen. En in sommige gevallen raden we je aan een huisarts of specialist in te schakelen.

 

Praktisch

Tarief: 48 euro. Een behandeling duurt gemiddeld 1.15 uur

Voor een eerste afspraak trek je best meer tijd uit, omdat we gezamenlijk naar de voorgeschiedenis van je klacht(en) kijken. Zo duurt die ongeveer anderhalf uur, de kost daarvan is 60 euro

Je kunt een gedeeltelijke terugbetaling krijgen als je aangesloten bent bij het ziekenfonds van Partena

Alle informatie die je verstrekt, wordt vertrouwelijk behandeld!

Hoe gaat dat in zijn werk?

Bij een behandeling neem je comfortabel plaats in een zetel. Omdat we alleen aan de voeten werken, is het enkel nodig schoenen en kousen uit te trekken.

Probeer na een behandeling wat te rusten en water te drinken om de gifstoffen te elimineren. Een wandeling in de buitenlucht is aanbevolen.

Na een behandeling kunnen reacties optreden. Sommige worden direct als positief ervaren. Toch kan het gebeuren dat het herstel van evenwicht kort gepaard gaat met emoties of fysieke klachten die je als vervelend ervaart. Dat kan gaan om huiduitslag, verandering van urine of ‘onwelriekende’ stoelgang, een ziektegevoel,  triestheid of huilen.

Aarzel niet om me te contacteren als je vragen hebt. Houden de klachten aan of heb je twijfels, raadpleeg dan een arts.

Wie? Wanneer?

Causale voetreflexologie is geschikt voor mensen van elke leeftijd, van baby’s over tieners tot volwassenen. Hoe vroeger je eraan begint, hoe beter.

reflex-01

Toch zijn er beperkingen en mag niet iedereen een behandeling ondergaan. Zo is het niet mogelijk te behandelen in de volgende gevallen: mensen met diabetes type I, hartkwalen, kanker, lymfeziekten, met een donororgaan, bij zwangerschap, een recente trombose of hersenbloeding.

Verwittig vooraf bij nier- of galstenen, maagzweren of maagring, ernstige ziektes of als u chemo hebt ondergaan.